Versenyszabályzat, leírás

 

Regisztrációs idő:
- 7:30 órától – 9 óráig (kérjük, vedd figyelembe az indulási időpontodat, minimum 1 órával hamarabb regisztrálj)

 

A regisztráció feltételei:

-         Kinyomtatott, kitöltött felelősségvállalási nyilatkozat bemutatása

-      -   A befizetést befizetését igazoló szelvény

-    --Személyigazolvány, TB kártya bemutatása KÖTELEZŐ!

 

A szabályzatot, illetve a verseny leírását nemcsak honlapunkon, Facebook oldalunkon, hanem kinyomtatott formában a helyszínen is megtekintheted, átolvashatod. Felmerülő kérdés esetén, kérjük, fordulj a szervezőkhöz.

 

Fenntartjuk a jogot, hogy bármilyen időjárási viszontagság vagy előre nem látott körülmény miatt az útvonalon változtassunk, félbeszakítsuk a versenyt vagy véglegesen leállítsuk.

 

A regisztrációs folyamat lezárásaként megkapod induló csomagod.

Kérünk, hogy az indulási időd előtt negyed órával jelenj meg a bemelegítő zónában. 5-8 perces bemelegítés után foglald el helyed a rajtvonalnál. Az indulás maximum 50 fős csoportokban történik.

 

Fontos: Amennyiben a kijelölt időpontodra nem vagy a rajtvonalnál, további egy perced van az indulás megkezdésére. Ha ezt elmulasztod, csak az utolsó utáni, lustáknak kijelölt futamban indulhatsz, vagy ha elérhető maradsz, akkor a fel nem töltött futamokban helyet biztosítunk számodra.

 

A futóösvényeket, a szalaggal/kordonnal kijelölt útvonalakat nem hagyhatod el, mert az kizárással jár. Ha versenyző, külső személy hibájából, vagy természeti okból a szalag letépésre, átkötésre kerül, azért a szervezők nem vállalnak felelősséget. Amennyiben ilyet tapasztalsz, köteles vagy szólni, a legközelebb álló bírónak, segítőnek, önkéntesnek. Minden akadálynál, az akadály leküzdéséhez útmutatót találsz.

 

A verseny tematikájából adódóan nálunk, vannak ki nem hagyható akadályok, melyeket, ha nem tudsz leküzdeni, a versenyből való kizárást vonja maga után. Azonban ezeken az akadályokon akár negyed órán keresztül is próbálkozhatsz, de az utánad következő versenyzőket nem tarthatod fel, magad elé kell engedned.

A kihagyható akadályokat büntetés teljesítésével válthatod ki, ezek esetén egyszeri próbálkozás engedélyezett. A büntetés: 40 guggolás

 

Amennyiben a víz, a verseny alatt 10 C° hőmérséklet alá csökken, ezt az akadályfajtát további futással lehet kiváltani, ezt a helyszínen a rendezők döntik el.

 

Futás közben a saját és mások testi épségének megőrzése a legfontosabb. Az elsősegély nyújtás szabályai szerint kell eljárnod, ha egy balesetet szenvedő versenytársadra leszel figyelmes. Minden esetben, késlekedés nélkül értesítendők a szervezők.

 

Az előzés előtt hatalmas betyáros kurjantással jelezd előzési szándékodat. (Jövök!, Előzök!, az előzés irányát)

Némely akadályt pár soros betyáros instrukcióval tudsz teljesíteni.

 

Ha bármelyik akadály leküzdésével kapcsolatban kérdésed van, fordulj a legközelebbi animátorhoz, segítőhöz, illetve ha az akadályon bármilyen sérülést, mechanikai problémát észlelsz, AZONNAL jelezd azt, és az akadályt a bíró engedélyével kihagyhatod.

 

A bírók, illetve segítők útmutatását mindig követni kell.
Az időmérés elektronikus chip használatával történik, melyet a regisztrációnál kapsz kézhez. Abban az esetben, ha elhagyod a chipet vagy sérülten kerül vissza hozzánk, akkor fizetési kötelezettség terhel (2000 Ft/db). Amennyiben ezt nem fizeted ki, nem kapod kézhez a beérkezési ajándékod.

A verseny feladása esetén, azonnal szólnod kell a legközelebbi animátornak, aki megmutatja neked a legközelebbi útvonalat a célterületre, ahol köteles vagy leadni a chipet. Amíg visszaérsz a célterületre, addig sem zavarhatod futótársaidat.

 

A beérkezés pillanatában, a chipes órának köszönhetően tudni fogod az egyéni idődet. A honlapon felsoroltak szerint több kategóriában is hirdetünk győztest, és ezen felül az a befutó megkapja a befutóérmet és a rendezvényre készült ajándékpólót is, aki 2 óra 30 percen belül teljesíti a távot.

 

Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a verseny közben és után is sportszerűen és versenyzőhöz méltóan viselkedj.

 

Biztonságodról a rendvédelmi szervek, egészségügyi szakemberek, és a verseny szervezői, animátorai gondoskodnak.

 

Kiegészítő információk:

-         Ne szemetelj!

-         Ne lopj!

-         Más tulajdonát ne rongáld meg!

-         Szöges cipő használata tilos!

-         A szervezők nem vállalnak felelősséget a versenyzők személyes értéktárgyainak eltűnéséért!